ISO/TS 29001 Danak-akkreditering styrker kvalitet og sikkerhed i olie- og gasbranchen

06-01-2016

Nu kan danske virksomheder opnå en Danak-akkrediteret ISO/TS 29001-certificering, som kan styrke mulighederne få at vinde kontrakter i den internationale olie- og gasindustri. 

- Certificerede virksomheder kan dokumentere overholdelse af de skrappe krav til kvalitetsledelse, som er målrettet udfordringerne i den krævende olie- og gasindustri og dermed opnå et forspring i den internationale konkurrence, siger Lead Auditor og Produktejer Anders Aagaard Christensen, Bureau Veritas Certification. 

Bureau Veritas Certification Denmark er blandt de allerførste certificeringsvirksomheder i verden, som er godkendt – eller akkrediteret – til at gennemføre certificeringen, og dermed kan danske virksomheder komme helt på forkant med fremtidens krav.

Certificering skaber værdi

- En ISO/TS 29001-certificering dokumenterer, at virksomheden overholder alle formelle krav i standarden. Ofte er dokumenterede forhold inden for kvalitet, miljø og sikkerhed helt afgørende for at kunne give tilbud til internationale virksomheder i olie- og gasindustrien. Der er således en lang række eksempler på, at kun certificerede virksomheder får mulighed for at byde på lukrative udbud. Med denne certificering kan danske virksomheder komme et mulehår foran konkurrenterne, siger Anders Aagaard Christensen. 

Bureau Veritas tilbyder ISO/TS 29001

Med en akkrediteret ISO/TS 29001-certificering kan virksomheder dokumentere overholdelse af skrappe krav i olie- og gasindustrien. Det åbner nye døre i kampen for at komme et mulehår foran konkurrenterne og vinde internationale kontrakter.

Kom godt i gang med vidensdeling

ISO/TS 29001 er især kendetegnet ved de meget detaljerede krav til kontrolforanstaltninger (Control Features), som ikke er nævnt i den generelle kvalitetsstandard ISO 9001. Der er 15 konkrete processer, der kræver kontrolforanstaltninger, og der er ligeledes krav om ekstra kontrol ved endelig produktfrigivelse.

Standarden har til formål at reducere risici og sikre, at kvalitetsledelsessystemet er tilpasset olie- og gasindustriens krav. Det gælder f.eks. krav til uddannelse af medarbejdere, sporbarhed af materialer og dokumentation af opnåede testresultater.

Anders Aagaard Christensen 

Lead Auditor og Produktejer Anders Aagaard Christensen, Bureau Veritas Certification, er en danske ekspert inden for ISO 29001, og han er vært i en netværksgruppe for virksomheder med interesse i kvalitetsledelse i olie- og gasindustrien.

- Virksomheder, som arbejder systematisk med kvalitetsledelse, vil kunne gå efter en certificering med det samme, mens andre har brug for at tage indledende knæbøjninger. Alle vil dog have glæde af at udveksle idéer og viden med ligesindede. Derfor etablerede vi allerede i 2013 en netværksgruppe for virksomheder med interesse i kvalitetsledelse i olie- og gasindustrien, og det har vist sig som en god måde at få taget de første skridt mod en certificering, siger Anders Aagaard Christensen, som forventer at overrække det første akkrediterede ISO/TS 29001-certifikat allerede i starten af 2016.

Yderligere oplysninger

Kontakt Lead Auditor og Produktejer Anders Aagaard Christensen, Bureau Veritas Certification, på +45 2076 6585.  
Eller Peter Worck Nielsen Customer Relations Manager, Bureau Veritas Certification, på +45 22506708 for en uforpligtende snak om hvad ISO29001 certificering kan biddrage med i din virksomhed
 

Company of the month

Upcoming exhibitions

Offshore Denmark organises Danish Pavilions at the following upcoming exhibitions. For more information and booking forms, see here:

 Exhibit at OTC 2020 at Offshore Denmark's National Pavilion

 

OTC 2022, Houston
2-5 May 2022
Read more